Daugiau kaip 60 dokumentų neturinčių migrantų iš Etiopijos antradienį buvo rasti negyvi viename krovinių konteineryje Mozambiko šiaurės vakarinėje Tetės provincijoje, pranešė vienas ligoninės pareigūnas.

„Vilkikas, gabenęs neteisėtus imigrantus iš Malavio – kaip įtariama, etiopus – buvo sustabdytas ant Musakanos svėrimo tilto Tetėje, ir jame buvo rasti 64 negyvi žmonės. Išgyveno tik 14“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

„Manoma, kad mirties priežastis buvo uždusimas“, – pridūrė jis.

Mirusieji buvo rasti vilkiko vežtame mėlyname krovinių konteineryje, matyti nuotraukose iš incidento vietos, su kuriomis susipažino naujienų agentūra AFP.

Mozambikas laikomas migrantų, siekiančių patekti į Pietų Afriką, slapto gabenimo koridoriumi.

Pietų Afrikos Respublika – labiausiai išvystytą pramonę turinti šio žemyno valstybė – traukia daug neturtingų migrantų ne vien iš kaimyninių šalių, tokių kaip Lesotas arba Zimbabvė, bet ir iš tolesnių valstybių, pavyzdžiui, Etiopijos.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Maputas, kovo 24 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode