Albaniją antradienio paryčiais supurtęs 6,4 balo žemės drebėjimas pareikalavo šešių gyvybių, pranešė Gynybos ministerija.

Gynybos ministerijos atstovė Albana Qajahaj (Albana Kiajahaj) nurodė, kad iš po vieno pastato griuvėsių vakariniame Duresio uostamiestyje buvo ištraukti dviejų žmonių palaikai.

Iš viso Duresyje žuvo trys žmonės, šiauriniame Tumanės miestelyje – du, o Kurbine – vienas.

Sveikatos ministrė Ogerta Manasterliu pranešė, kad apie 300 žmonių dėl sužalojimų gydomi Duresio, Tiranos ir Tumanės ligoninėse; sužeistieji ir toliau plūsta į gydymo įstaigas.

JAV Geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, 3 val. 57 min. vietos (4 val. 57 min. Lietuvos) laiku užfiksuoto 6,4 balo žemės drebėjimo epicentras buvo apie 30 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Tiranos. Požeminio smūgio hipocentras buvo 20 km gylyje.

Albanijos prezidentas Iliras Meta sakė, kad arčiausiai epicentro esančioje Tumanėje situacija yra „labai dramatiška“.

„Dedamos visos pastangos, kad ištrauktume žmones iš po griuvėsių“, – teigė jis.

Žemės drebėjimas buvo juntamas palei visą Albanijos pakrantę.

Pareigūnai pranešė, kad užfiksuota nemažai pakartotinių smūgių ir paragino gyventojus iš labiausiai nuo drebėjimo nukentėjusių vietovių palikti savo namus. Žmonės pranešė pastebėję ant savo namų sienų įtrūkimų.

Tumanėje žalos padaryta mažiausiai trims daugiabučiams ir elektros paskirstymo stočiai.

Tą patį Albanijos regioną rugsėjį buvo sukrėtęs 5,6 balo žemės drebėjimas, kuris, pareigūnų tvirtinimu, buvo galingiausias per pastaruosius 20–30 metų.

Balkanų regione seisminė veikla yra gana aktyvi, ten dažnai įvyksta žemės drebėjimų.

Redaktorius: Rūta Androšiūnaitė

Tirana, lapkričio 26 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode