Prie Kalifornijos krantų pirmadienį užsidegus ir nuskendus komerciniam nardytojų laivui, žuvo aštuoni žmonės ir dingo dar 26, kurie taip pat tikriausiai žuvo, pranešė pareigūnai.

Priešaušriu 23 m laive „Conception“ kilus gaisrui keleiviai liko įkalinti laivo triume.

Ugniagesių komandos su sraigtasparniais ir laiveliais, JAV Pakrančių sargybos kateris kovojo su įnirtingu gaisru į nardymo ekspediciją aplink Šventojo Kryžiaus salą netoli Santa Barbaros išplaukusiame laive.

Tačiau gaisras ir didžiulis karštis neleido jiems patekti į laivą ir patikrinti, ar jame dar yra gyvų žmonių, o paskui laivas nuskendo. Gelbėjimo operaciją dar labiau komplikavo tirštas rūkas.

„Buvo paimtos keturios žuvusios aukos, – spaudos konferencijoje sakė Santa Barbaros apygardos šerifas Billas Brownas (Bilas Braunas). – Per gelbėjimo ir palaikų paėmimo darbus įvykio vietoje, vandenyno dugne šalia laivo, pastebėtos dar keturios aukos.“

Pasak B. Browno, 26 žmonės šiuo metu laikomi dingusiais.

Gaisras laive kilo maždaug 3 val. 15 min. vietos (13 val. 15 min. Lietuvos) laiku, kai keleiviai buvo po deniu esančiame salone, miegoti skirtoje zonoje. Penki „Conception“ įgulos nariai nemiegojo ir kilus gaisrui sušoko į vandenį, sakė Pakrančių sargybos kapitonė Monica Rochester (Monika Ročester), kuri nurodė, kad iš viso laive buvo 39 žmonės.

Redaktorius: Miglė Giri

Oksnardas, Kalifornija, rugsėjo 3 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode