Honkonge daugiau kaip 40 protestuotojų trečiadienį stos prieš teismą dėl dalyvavimo riaušėse, o šimtai kitų demonstrantų susirinko prie teismo rūmų, kad parodytų savo solidarumą.

Pliaupiant smarkiam lietui suimtųjų šalininkai skandavo „Susigrąžinkime Honkongą! Mūsų laikų revoliucija!“ Jie protestuoja prieš didėjančią Kinijos centrinės valdžios įtaką pusiau autonominėje teritorijoje, turinčioje savus įstatymus ir teisinę sistemą.

Antradienį vakare policija pranešė, kad 44 asmenims buvo pateikti kaltinimai dalyvavime riaušėse ir dėl puolamųjų ginklų laikymo. Šie žmonės buvo sulaikyti po susirėmimų su policija per sekmadienį Honkongo salos vakarinėje dalyje surengtą nesankcionuotą protestą.

Kaltinimai dalyvavimu riaušėmis yra iki šiol rimčiausi ir iškeltų nuo protestų pradžios praeitą mėnesį. Žinia apie šiuos kaltinimus paskatino kitus protestuotojus surengti piketus prie dviejų policijos nuovadų.

Keli šimtai žmonių susirinko gatvėse prie Kvai Čungo policijos nuovados ir buvo ten iki išnaktų. Kai kurie protestuotojai svaidė į pastatą kiaušinius. Policija mėgino juos išvaikyti pipirinėmis dujomis.

Prie kitos policijos nuovados apie 3 val. vietos laiku buvo susprogdinta pirotechninių užtaisų, sužeidusių šešis žmones. Socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti automobilis, važiuojantis šalia Tin Šui Vajaus policijos nuovados ir į susirinkusius protestutoojus lekiantys fejerverkai.

Penki sužeisti žmonės buvo išvežti į ligoninę, o šeštajam medicinos pagalba suteikta įvykio vietoje, nurodė policija. Kol kas neaiškus, kas atsakingas už šį incidentą.

Honkongas, liepos 31 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode