Šiaurės Nigerijoje apie 150 ginkluotų užpuolikų gauja motociklais atvažiavo į dvi gyvenvietes, kur nužudė mažiausiai 15 žmonių, pavogė galvijų ir sudegino namų, ketvirtadienį paskelbė policija.

Gauja antradienį vėlai vakare užpuolė šiaurės vakarinėje Kacinos provincijoje esančius Gobiravos ir Ša Ka Vusės kaimus. Antpuolis tęsėsi iki trečiadienio ryto.

„Į įvykio vietą buvo nusiųsta policijos patrulių komandų“, – nurodė Kacinos policijos atstovas Gambo Isa (Gambas Isa).

Kacinos valstijoje, esančioje už 350 km į šiaurę nuo Nigerijos sostinės Abudžos, pastaruoju metu padaugėjus smurtinių atakų.

Per kitą incidentą ginkluoti vyrai taip pat įsiveržė į mergaičių internatinę mokyklą kaimyninėje Zamfaros valstijoje esančiame Morikyje, „ketindami užpulti mokyklą ir pagrobti mokines“, ketvirtadienį informavo Zamfaros policijos atstovas Mohammedas Shehu (Mohamedas Šehus).

Nors policininkai ir gyventojai sugebėjo atremti šį išpuolį, vėliau buvo pranešta, kad dingo du virėjos ir trys jų vaikai. Manoma, kad visus juos pagrobė minėta gauja.

Šie užpuolikai atrodo suinteresuoti tik plėšimu ir neturi jokių ideologinių tikslų. Jie įvykdė virtinę reidų kaimuose, kur pavogė galvijų ir maisto, taip pat padegė namų, pagrobė žmonių ir pareikalavo už juos išpirkos.

Atokių kaimo vietovių gyventojai siekdami apsisaugoti griebėsi ginklų.

Tačiau tokie savisaugos būriai kartais patys kursto smurtą ir kaltinami be teismo vykdantys egzekucijas.

Kacinos valstijoje gimęs prezidentas Muhammadu Buhari (Muhamadus Buharis) praėjusį mėnesį liepė šalies saugumo tarnybų vadovams užkirsti kelią žmonių grobimams ir atakoms.

Kanas, Nigerija, gegužės 2 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode