Somalio sostinės Mogadišo judrioje gatvėje ketvirtadienį nugriaudėjus sprogimui, per kurį buvo nuniokotas vietos restoranas, aukų padaugėjo iki 15, pranešė medikai.

Saugumo pareigūnai ir liudininkai pranešė, kad įvykio vieta buvo nusėta kūnais, o į padangę kilo dūmų stulpai. Bomba sprogo miesto Maka Mukaramos gatvėje – pajūryje įsikūrusio Mogadišo vienoje pagrindinių magistralių judriame rajone, kur veikia daug įmonių ir lankosi nemažai turistų.

Galingas sprogimas driokstelėjo, kai žmonės pietavo.

Pasak greitosios pagalbos tarnybos „Aamin Ambulance“ direktoriaus Abdulkadiro Abdirahmano Adano, žuvo 15 žmonių, o dar keli buvo sužeisti.

Liudininkai apibūdino nuniokotos gatvės vaizdus.

„Automobilyje paslėpta bomba nuniokojo prie kelio įsikūrusį restoraną, – pasakojo netoli įvykio vietos buvęs Abdulahi Osmanas (Abdulahis Osmanas). – Tai buvo baisus atsitikimas.“

Per sprogimą į orą išlėkė netoliese stovėję automobiliai, taip pat buvo apgadinti greta stovintys pastatai. Pasak liudininkų, sprogimo banga sunaikino kelias mašinas ir triračius motociklus.

„Mačiau, kaip iš sprogimo vietos buvo išnešami 16 žmonių, o iš jų daugiau kaip 10 jau buvo negyvi“, – pridūrė A. Osmanas.

Į nelaimės vietą atskubėję greitosios pagalbos darbuotojai padėjo nugabenti sužeistuosius į ligoninę.

„Nežinau, ar jie buvo negyvi ar sužeisti, bet pastebėjau kelis gatvėje gulinčius kūnus – kai kurie iš jų nejudėjo“, – sakė dar vienas liudininkas Suado Ahmedas (Suadas Ahmedas), buvęs netoli restorano kelios akimirkos iki sprogimo.

Greitosios pagalbos darbuotojai nešė ant neštuvų aukas ir sužeistuosius, o savanoriai jiems padėjo naudodami plastikinius maišus.

Mogadišas, kovo 28 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode