Ant JAV lėktuvnešio „USS Ronald Reagan“ denio penktadienį sudužus amerikiečių karinio laivyno sraigtasparniui, buvo sužeista jūreivių, bet jų sužalojimai nėra sunkūs, paskelbė laivynas.

7-osios flotilės pareiškime sakoma, kad sraigtasparnis „MH-60 Seahawk“ nukrito netrukus po pakilimo penktadienį ryte. Lėktuvnešis šiuo metu yra prie Filipinų krantų.

Visų sužeistų jūreivių būklė stabili, pavojus jų gyvybėms negresia, pranešė JAV karinis laivynas. Tačiau jis nenurodė, kiek jūreivių buvo sužeista.

Pareiškime sakoma, kad kai kurie sužeistieji bus apžiūrėti ir gydomi pasiekus krantą, bet pareigūnai nenurodė, kur tai įvyks.

Laivynas nepateikė detalių apie sraigtasparniui ar lėktuvnešiui padarytą žalą, bet sakė, kad laivas visiškai pajėgus vykdyti savo saugumo ir stabilumo misiją Indijos ir Ramiojo vandenynų regione. Lėktuvnešis taip pat jau pratęsė mokomuosius skrydžius.

Karinis laivynas nurodė, kad avarija įvyko lėktuvnešio smogiamajai grupei vykdant įprastas operacijas Filipinų jūroje. Avarijos priežastys tiriamos.

Tokijas, spalio 19 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode